Konst som berör!

Hej och fint att ni kikar in här igen! Jag är konstintresserad, faktiskt så är det här mitt stora intresse. Jag är intresserad av konstnärer och konst i allmänhet, men som lokalpatriot är jag ännu mer intresserad av konst i mina hembygder i synnerhet. Jag vet att många av mina följare här på bloggen delar det här intresset så idag ska jag tala om Irene Samuelsson Ohlanders, en konstnär i Borlänge. Detta är också en konstnär som är känd som en mycket fin konstnär i Falun, Leksand och Ludvika och jag är så tacksam över att jag har kommit i kontakt med denne konstnär och hennes företag som för övrigt bär samma namn som sig själv, nämligen Irene Samuelsson Ohlanders.  

 

Jag tänkte att jag idag skulle tipsa er läsare som anser att konst är en dimension av tillvaron som behövs som motvikt till allt det ytliga, att ni borde allvarligt talat se till att komma i kontakt med denne konstnär, som ni kan träffa på hennes företag och ateljé. Där finner ni mycket vacker konst med olika motiv som är till salu. Det finns säkert något av det hon har målat som ni kommer att tycka om, och då kan ni köpa dessa tavlor och ta med er hem och ge er nya tavla en fin plats på någon vägg där den syns. Kanske vore det ett kul utflyktsmål för er att åka till denne konstnär i Borlänge med omnejd? Ni kan ju ta med er någon vän eller väninna och så tillsammans ge er ut på en konstjakt hos Irene Samuelsson Ohlanders. Vore inte detta kul? Som ett avslutat och uppskattat kulturprojekt kan nämnas förmågan att väva ihop samtidskonst och kulturarv samt ett genusperspektiv och att kvinnor blivit synliggjorda i mansdominerade kulturarvsmiljöer.